• 06-47424048
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zit het tussen de oren goed...

Mentale coaching van sporters heeft toegevoegde waarde

Het begeleiden van sporters op het mentale vlak is steeds vaker onderwerp van gesprek maar wat houdt het eigenlijk in? Voor mij is dit de begeleiding van sporters om zich bewust te worden van hun gedrag en handelen. Op die manier kunnen zij zelf aanpassingen en/of veranderingen in dit gedrag of handelen aanbrengen. Als sporter maar zeker ook als persoon op de momenten dat de sport niet beoefend wordt. Ik begeleid daar de sporters individueel bij met als doel zo optimaal mogelijk te presteren.

Als mental coach ga ik met sporters aan de slag om hun persoonlijke situatie goed in kaart te krijgen. Dit doe ik door in gesprek te gaan met sporters. In deze gesprekken komen diverse onderdelen aan bod. Denk hierbij onder andere aan werk of school, gezinssituaties, persoonlijke ambities en natuurlijk hun leven als sporter. Door diep in te gaan op deze elementen krijg ik een goed beeld van de persoonlijkheid achter de sporter. Mijn aanwezigheid tijdens wedstrijden, trainingen en besprekingen geeft mij een nog completer beeld van de persoon. Op deze manier kan ik inspelen op gedrag en prestaties van betreffende speler.

Het mentaal begeleiden van sporters bij teams heeft ook toegevoegde waarde. Door het analyseren van de diverse karakters en de uitwerkingen hiervan binnen een groep, verschaf ik een verantwoordelijk trainer van informatie over mogelijke groepsprocessen. Het vinden van de balans in het totale systeem van een selectie is een proces wat continu in beweging is. In de praktijk zijn daar een aantal voorbeelden van. Het samenstellen van een selectie aan het begin van het seizoen, het toevoegen of laten wegvallen van spelers, spelers die met persoonlijke teleurstellingen te maken hebben, tijdens de winterstop de groep weer op scherp krijgen voor de tweede seizoenshelft en tijdens fases in het seizoen waarin prijzen te winnen zijn of degradatie voorkomen moet worden.


Mental Coaching CenCcoaching

C&C op Social Media

CenCcoaching op twitter CenCcoaching op LinkedIn

Contact met C&C

Tel : 06-47424048
Email : info@cenccoaching.nl

Logo CenCcoaching